Prezentarile vor fi sustinute de

Bogdan Dragoi
Secretar de stat
Ministerul Finantelor Publice

Daniel Marinescu
Directorul Directiei pentru politici fiscale si bugetare locale
Ministerul Administratiei si Internelor

Dan Paul
Presedinte Asociatia Brokerilor / Vicepresedinte BVB

Anca Dumitru
Director General BVB

Adi Lupsan
Director General Adjunct Intercapital Invest

Eugen Voicu
Presedinte Aviva Investors Romania

Valentin Miron
Managing Partner VMB Partners

Marius Bostan
Senior Partner VMB Partners

Razvan Lefter
Equity Sales EFG Eurobank Securities

CONFERINTA PIETEI DE CAPITAL

Finantarea prin emisiune de obligatiuni in contextul economico-financiar actual

18 februarie 2009, ora 9:00, Business Center IBC Modern,
Bd. Carol I nr. 34-36, sector 2, Bucuresti
Sala Millenium, etajul 2Stimate Doamne/ Stimati Domni,

Daca pana acum majorarea capitalului prin emisiune de actiuni reprezenta cea mai cunoscuta si practicata metoda de finantare, ca alternativa sau completare la creditul bancar, in ultima jumatate a anului trecut aceasta metoda a devenit din ce in ce mai greu de accesat. Crestera dobanzilor, modificarea substantiala a conditiilor de creditare sunt in continuare neatractive pentru societatile comerciale care au nevoie de finantare. Pe de alta parte, investitorii din piata de capital, inca reticenti fata de investitiile in actiuni, in conditiile unui trend incert al preturilor de tranzactionare, devin mult mai interesati de obligatiuni, in general de instrumente financiare care asigura un venit fix.

Conferinta aduce in prim plan emisiunea de obligatiuni ca metoda optima de finantare in perioade in care economia se afla in dificultate. Emisiunea de obligatiuni nu afecteaza controlul societatii ca in cazul emisiunilor de actiuni, nu conduce la majorarea capitalului social cu consecinte asupra capitalizarii companiei, ci reprezinta o forma de creditare din partea investitorilor.

Partea a doua a Conferintei cuprinde o prezentare a operatiunilor care trebuie realizate pentru accesarea imprumutului obligatar. Specialistii nostri, cu bogata experienta in consilierea si intermedierea unor astfel de imprumuturi pentru companii si autoritatile locale, va vor arata care sunt pasii de parcurs de la autorizarea ofertei de obligatiuni, vanzarea lor si pana la incheierea ofertei.


Puncte de interes pentru participanti
  • Este de asteptat sa asistam in perioada urmatoare la un numar mai mare de emisiuni de obligatiuni ale companiilor aflate in cautare de finantare?
  • Este oportun pentru administratiile locale sa emita obligatiuni pentru finantarea proiectelor de infrastructura?
  • Sunt pregatiti investitorii sa investeasca in obligatiuni acum, mai mult ca oricand ?
  • Reprezinta obligatiunile un instrument de investire si pentru societatile comerciale care dispun de lichiditati? Care sunt pasii de urmat?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care vor raspunde specialisti din domeniul financiar. Conferinta va fi interactiva, publicul fiind invitat sa adreseze intrebari si sa initieze dezbateri pe marginea materialelor prezentate.


Partener


Parteneri media